Spara energi med Solfilmer

Har du någon gång fynderat på hur du kan sparar energi och förhindra att gardiner, mattor och möbler bleks och gulnar av UV-strålning och värme ?

En stor fördel med en solfilm är att det ger glaset ett visst splitterskydd.
Exempelvis om fönstret går sönder kommer en solfilm att hålla glasfragmenten på plats.

Det innebär att det minskar risken för personskador av trasigt glas. Gardiner, mattor och möbler bleks och gulnar av UV-strålning och värme.
Med solfilm installerad på fönstren blockeras solens skadliga UV-strålning.
Det innebär att inredningen kommer att behålla sin ursprungliga färg mycket längre.

Det finns många olika sätt hur du kan spara energi för fastigheter, skyltfönster, museum mm. Ett sätt är om du vill spara energi så finns det en möjlighet att använda sig av solfilm exempelvis energibesparade filmer som även kallas för LE filmer.

Det kan vara bra att välja solfilm som har insynskydd, välj allt ifrån silver till neutrala solfilm, men även frostade filmer för insynsskydd och märkning av glas.

Visste du att UV-film reducerar 99 % av de ultra violetta strålarna samt upp till 30 % av värmestrålarna ? Det innebär att det ser nästan helt klar ut, kan vara lämplig för skyltfönster, museum, fastigheter mm. Fördelen är också att solfilm förlänger blekningsprocessen.

Nuförtiden kan man göra beräkningar på hur mycket man kan sparar i energi med solfilm

Så som du förstår så finns det många fördelar att använda sig av en solfilm, först och främst att den sparar energi, ger insyddskydd och framförallt reducerar solens ultra violetta strålar så att inredningen kommer att behålla sin ursprungliga färg mycket längre.

Kommentarer